Individual Beauty Szalon | Szolnok, Kápolna út 12. I. emelet

+36 30 529 3058

5 szuper fortély, amivel megelőzheted az idő előtti ráncosodást

30 éves kor körül már minden nő, és gyakran a férfiak is szembesülnek vele, hogy a bőrük veszített feszességéből, megjelentek legalább az első ráncok

Ilyenkor sokan ész nélkül kezdenek el arcápolási termékeket, hidratáló és ránctalanító krémeket vásárolni, melyek a legtöbbször sajnos nem jelentenek valódi megoldást a kialakult problémákra

A ráncok kialakulása sok okra vezethető vissza, de egy biztos: előbb vagy utóbb elkerülhetetlenül megjelennek, azonban sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük a mértéket.

A ráncok kialakulása sok okra vezethető vissza, de egy biztos: előbb vagy utóbb elkerülhetetlenül megjelennek, azonban sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük a mértéket.

A bőr öregedése történhet korunknak megfelelően, vagy éppen gyorsabb, lassabb ütemben is, és hogy ez miképpen megy végbe, azért mi magunk is felelünk.

Összeszedtem ezért most nektek 5 olyan szuper módszert, melynek segítségével visszaszorítható a bőr öregedése és hosszabban fenntartható a feszes, sima és tónusos bőr állapota.

Természetesen ezekre odafigyelve pusztán segítjük a bőr öregedésének lassítását, a helyes, tudatos és igények mentén kialakított bőrápolást egyik sem helyettesítheti.

Tehát a bőr öregedését lassító, a bőrápolás mellett alkalmazható 5 legjobb módszer a következő:

Fényvédelem

Mára már bizonyított tény, hogy a napsugarak, de pontosabban az UV sugárzás káros hatásai a felelősek a legtöbb bőrproblémáért, így a körültekintő és alapos fényvédelemmel igazán sokat tehetünk bőrünk épségéért.

Ha legalább a nyári napokon, rendszeresen és következetesen használjuk jól bevált fényvédőnket, nagyon sokat tehetünk bőrünk fiatalságáért. Így elkerülhetjük az idő előtti ráncosodást, a pigmentfoltok kialakulását és a bőrrák kialakulásának is erejét vehetjük.

Smink lemosás

Fiatal korban még nem tűnik olyan fontosnak a sminket alaposan eltávolítani, egy átmulatott éjszaka után pedig a legkisebb gondunk is nagyobb annál, mint hogy arcot tisztítsunk.

A későbbiekben azonban súlyos árat fizethetünk azért, ha nem hagyjuk a bőrt megfelelően szellőzni, és nem hagyunk szabad teret a pórusoknak.

Ha csak egy-két alkalommal marad el a smink lemosás, még nem jelent feltétlenül tragédiát, de a rendszeresen elhanyagolt arctisztítás bizony komoly következményekkel is járhat.

Vízfogyasztás és egészséges táplálkozás

Bőrünk egészségét nem csak külsőleg, de belsőleg is támogathatjuk. A bőr hidratáltságát megfelelő mennyiségű vízfogyasztással, míg a tápanyag szükségletét egészséges táplálkozással érhetjük el. Ezek legtöbbször a túlsúly kapcsán kerülnek szóba, pedig a fiatalság megőrzésének céljából is igen fontos teendők.

Dohányzás és alkohol fogyasztás visszaszorítása

Köztudott tény, hogy a dohányzás rendkívüli módon károsítja a szöveteket, és ez természetesen kihat a bőr kinézetére is.

A mértéktelen alkoholfogyasztás a szervezetet rendkívülien dehidratált állapotba hozza, ami a bőr állapotára is jelentős hatással bír. egyértelmű tény, hogy a dohányosok és rendszeres alkohol fogyasztók sokkal hamarabb válnak ráncossá, így a bőr egészségének fenntartása érdekében érdemes visszaszorítani mindennapjainkból ezeket a rossz szokásokat is.

Kollagén és hialuron sav egyensúly fenntartása

A bőr feszességéért leginkább a sejtek kollagén és hialuron háztartása felel, ami az idő előrehaladtával mindenképpen csökken.

Ma már szuper termékek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ezeket a rendkívül fontos elemeket pótolni tudjuk, de természetes módon is, a táplálékok tudatos megválasztásával sokat tehetünk az optimális mennyiség fenntartásáért.

Ha azt érzed, bőröd tónustalan, petyhüdt, és hirtelen sok lett az új ránc, kezdj el magas kollagén és hialuron tartalmú táplálékokat vagy táplálék kiegészítőket fogyasztani! Hidd el, a hatás már akár néhány hét után is rendkívül látványos lesz.