Individual Beauty Szalon | Szolnok, Kápolna út 12. I. emelet

+36 30 529 3058

Hogyan lehet megszabadulni a hegtől?

Dr. Bognárné Szabó Ildikó tanácsa

A pattanások utáni nyomok, karcolások, vágások és égési sérülések kellemetlen nyomokat hagynak a bőrön, amelyek néha alacsony önbecsülést okoznak

A pattanások utáni nyomok, karcolások, vágások és égési sérülések kellemetlen nyomokat hagynak a bőrön, amelyek néha alacsony önbecsülést okoznak

Érdemes megjegyezni, hogy minden embernek vannak hegei!

A pattanások utáni nyomok, karcolások, vágások és égési sérülések kellemetlen nyomokat hagynak a bőrön, amelyek néha alacsony önbecsülést okoznak.

Okod van azt mondani magadnak: „Elég! Ez nem én vagyok! „

Sok közéleti személyiség tette ezt: Tina Fey, Padma Lakshmi és még Kate Middleton is nyitottak a boldogságra és a hírnévre, annak ellenére, hogy el kell rejteniük a bőrhibákat.

Többféle heg létezik:

  1. Lapos heg – gyorsan gyógyul, a szövet megtartja a bőr minden funkcióját, és idővel a heg színe természetes bőrárnyalatot kap.
  2. Hipertrófiás heg – a bőr sérült részén a kollagén termelés egyensúlyhiánya miatt következik be, mérete általában nem haladja meg az eredeti sérülés határait.
  3. Keloid hegek – a sebgyógyulás folyamatában jelennek meg, a hegszövet kezd terjedni az eredeti sérülés határain túl, néha még a teljes gyógyulás után is.
  4. A pattanások vagy más bőrbetegségek utáni hegek három típusból állnak: domború, kráterhegek és lyukas hegek. Ezek a hegek miatt a bőr felszíne göröngyösnek és vonzónak tűnik.
  5. A kontraktúra és az égési sérülések utáni hegek olyan képződmények a gyógyult seb helyén, amelyek megfeszítik a környező bőrt, korlátozzák a mozgást és kényelmetlenséget okoznak.
  6. Striák („striák”) – hegeknek minősülnek, bár nem sérülés okozza őket, hanem a bőr hirtelen nyújtása. A terhesség alatt a növekedés vagy a súly ugrása következtében a bőr bizonyos helyeken annyira megfeszül, hogy szálai eltörnek. Ezeken a helyeken az egészséges bőrt hegszövet váltja fel.

Hogyan lehet csökkenteni a hegeket?

A bőr gyógyulási folyamata során növelned kell a következők bevitelét:

  • antioxidánsok;
  • vitaminok, különösen az A, C és E;
  • ásványi anyagok, például szelén, kén és cink;
  • egészséges zsírok, amelyek táplálékból nyerhetők: osztriga (ha nem vagy allergiás), avokádó, lazac stb.

Mindezek segítik a gyógyulási folyamatot. Ajánlott leszokni a dohányzásról vagy tartózkodni a cigarettafüsttől, a dohányzás növeli a kollagén lebomlását és megakadályozza a gyógyulást.

A sérülés teljes gyógyulása után masszírozd a bőrt e-vitaminnal dúsított olajjal. Minden nap használj fényvédőt vagy testkrémet, és tartsd távol a közvetlen napfénytől.

Az A és C vitamint tartalmazó kozmetikumok is tökéletesek; az ilyen kozmetikumok segítenek a hegek kisimításában és kiegyenlítésében.

Szeretjük a kozmetikumokat: Szolnokon található kozmetikámban számos professzionális kozmetikai krémet tudsz vásárolni. Ezeket a krémeket nem igazán tudod megvásárolni üzletekben, hiszen kozmetikusoknak forgalmazzák csak.

Kizárólag minőségi és hatékony kozmetikai termékeket vásárolhatsz nálam. Amennyiben kozmetikai termékekkel, vagy szolgáltatással kapcsolatban kérdésed lenne, keress bátran!