Individual Beauty Szalon | Szolnok, Kápolna út 12. I. emelet

+36 30 529 3058

Nem lehet róla eleget beszélni: ezért fontos a fényvédelem

Lassacskán itt a tavasz. A nap első tavaszi sugaraival egyre inkább igényünk támad időt tölteni a szabadban, és élvezni a meleg, simogató napsütést

Ilyenkor mindig előtérbe kerül a fényvédelem témája, és az idő múlásával egyre több helyen hallhatunk is róla, mennyire fontos a magas faktorszámú fényvédők használata ebben az időben

Ilyenkor mindig előtérbe kerül a fényvédelem témája, és az idő múlásával egyre több helyen hallhatunk is róla, mennyire fontos a magas faktorszámú fényvédők használata ebben az időben

Bár rendkívül vonzónak és trendinek számít a nap barnította bőr, ugyanakkor a mértéktelen napozás vagy szoláriumozás sosem maradhat következmények nélkül, ha nem is azonnal, de idővel biztosan meg kell fizetnünk az árát.

A csokibarna bőrnél már csak a feszes, egészséges és fiatalos bőr lehet szebb, így érdemes szem előtt tartani, mit áldozunk majd fel a barnaság érdekében.

Sokan nem is tudják, de a bőr ráncosodásának és a pigmentfoltok megjelenésének hátterében is a káros UV sugárzás áll, így nem szabad ezt a kérdést sosem félvállról kezelnünk.

A nap káros hatásainak köszönhetően ugyanis nem csak a bőrégés kellemetlenségeivel, de szélsőséges esetben akár a melanómák kialakulásának kockázatával is számolnunk kell.

Szeretném felhívni a figyelmedet arra is, hogy bár a napsütés hatása leginkább a nyári hónapokban érezhető, a káros sugárzások ugyan úgy a hidegebb hónapokban is érnek minket.

Ha valóban körültekintően akarsz eljárni, és folyamatosan maximális biztonságot szeretnél nyújtani bőrödnek, a téli hónapokban sem szabad a fényvédelemről megfeledkezned.

Az egyetlen hatásos módja az UV védelemnek nem más, mint hogy magas faktorszámú fényvédő krémet használunk. A napkrémeken található SPF jelzés nem mást jelöl, mint hogy mennyiszer több időt tölthetünk a napsütésben anélkül, hogy bőrünk károsodásokat szenvedne.

Tévhit tehát, hogy csak azoknak kell magas SPF számú fényvédőt használniuk, akik rendkívül érzékeny bőrrel rendelkeznek. Mindenkinek érdemes minimum 30, de inkább 50-es faktorszámú terméket választania, aki nem szeretne később szembesülni a napsütés okozta károk következményeivel.

A legtöbben azért nem szívesen használnak fényvédőt az arcukon, mert annak feltételezett ragacsos és zsíros hatása nem kellemes, ráadásul a sminkelt arcon nehezen kivitelezhető a fényvédő felvitele.

Szerencsére azonban ma már rendkívül jó minőségű, kellemesen és gyorsan felszívódó, a bőrtípushoz is alkalmazkodó termékek elérhetőek a piacon, így mindenki könnyedén megtalálhatja azt a krémet, ami az ő igényeinek a leginkább megfelel.

Fontos, hogy csak és kizárólag jó minőségű, klinikailag tesztelt produktumokat alkalmazzunk, ugyanis bőrünk egészségét a rossz minőségű kozmetikum használat is károsíthatja!

Ha nem vagy biztos benne, melyik fényvédők közül érdemes szemezgetned, fordulj hozzám bizalommal, szívesen segítek a döntésben.

A legfontosabb kérdés pedig: hogyan használjuk a fényvédőt?


Mikor már érezzük a húzódó égő érzést, elkéstünk, jóval hamarabb kell a krémeket felvinnünk, mint hogy a tűző napra lépnénk. A legjobb, ha főleg ilyen tájban a napvédőt felvesszük a reggeli rutinunkba, és még a sminkelés előtt felkenjük a megfelelő terméket.

Napozás előtt különösen fontos, hogy legalább 20 perccel korábban alkalmazzuk a kiválasztott terméket, hogy legyen ideje kifejteni a kellő hatást. És nem elég ezt egyszer megtennünk, hanem legalább 2-3 óránként újra és újra meg is kell ismételnünk a műveletet.

A kellő elővigyázatossághoz az is lényeges, hogy ne spóroljunk a termékkel, azt kellő mennyiségben vigyük fel! Minden testtájunkra legalább egy teáskanálnyi kerüljön, alaposan és egyenletesen elkenve, bedolgozva a bőrbe.

Ha odafigyelünk a megfelelő fényvédelemre, elkerülhetjük tehát az idő előtti ráncosodást, a májfoltok kialakulását, és a bőrrák megjelenésének veszélyét is nagyban csökkenteni lehet.

Te beszerezted már a szezonra a fényvédő krémedet?