Individual Beauty Szalon | Szolnok, Kápolna út 12. I. emelet

+36 30 529 3058

Sminktetoválás – Minden, amit tudnod kell

A sminktetoválás kiváló megoldás lehet a kozmetikai problémákra, és időt takaríthat meg azok számára, akik reggelente hosszú időt töltenek a tükör előtt

Azonban, mielőtt belevágnál a sminktetoválásba, fontos, hogy átfogó képet kapj a témáról

Azonban, mielőtt belevágnál a sminktetoválásba, fontos, hogy átfogó képet kapj a témáról

A sminktetoválás alapjai

A sminktetoválás egy semleges színnel valósít meg tartós sminkhatást a bőrödön. A festék a bőr felső rétegébe kerül, és az eredmény általában 1-3 évig tart. Az élettartam függ a bőröd típusától, a korodtól és attól, hogy mennyire vigyázol rá.

Előnyei és hátrányai

A sminktetoválás előnyei közé tartozik, hogy időt takaríthatsz meg a reggeli sminkeléssel, és a sminked mindig tökéletesen néz ki. Emellett lehetőséged van arra is, hogy kiválaszd és felrajzold a megfelelő formát és színt, ami a legjobban illik az arcformádhoz és elképzeléseidhez.

Azonban vannak hátrányai is. A tetoválás folyamatos kopása miatt a sminktetoválás nem lesz olyan élénk és mutatós, mint egy frissen felrajzolt smink. Emellett, ha változatosan szeretsz sminkelni vagy gyakran változik az ízlésed, nem érdemes a tartós megoldás mellett döntened.

Kizáró tényezők

A sminktetoválás előtt fontos, hogy átvizsgáld a kezelni kívánt felületet. Abszolút kizáró tényező a pigmentfolt vagy anyajegy. Emellett előzetes allergiavizsgálat is szükséges. Ha kozmetikusod nem említi meg ezt az elhagyhatatlan lépést, mindenképpen tegyük szóvá, és keress egy megbízhatóbb szalont.

A sminktetoválás tartóssága

A sminktetoválás tartóssága több tényezőtől függ, például a bőröd típusától, a korodtól és attól, hogy mennyire vigyázol rá. A zsíros bőrből hamarabb kikopik a festék. A kor itt viszont kimondottan előny: a bőr ciklusa lassul, tehát a kopás is lassabb.

A sminktetoválás célja

A sminktetoválás célja nem a feltűnő smink, hanem a természetes szépség kiemelése. A sminktetoválás nem lehet harsány, ugyanis minden alkalommal „vállalhatónak” kell lennie.

Ellenjavallatok

Mint minden beavatkozásnak, ami a testünket, jelen esetben a védelmi rendszerünket, azaz a bőrünket érinti, vannak ellenjavallatai. Külső tényezők, mint például egy anyajegy, bármilyen bőrelváltozás, herpesz, gyulladás, seb a bőr felszínén, stb. Belső tényezők, mint pl. magas vérnyomás, fertőző betegségek, esetleg vér hígító gyógyszer szedése, krónikus betegségek, allergia és számos más ok.

A sminktetoválás utána

A sminktetoválás után a gyógyulási időszak alatt kerülni kell a napozást, a szolárium használatát és az alkoholfogyasztást.

A sminktetoválás előtt

A beavatkozás előtti megbeszélés során fontos, hogy átvesszük az ellenjavallatokat és a szükséges előkészületeket. Alkoholt, kávét ne fogyassz sminktetoválás előtt 1-2 órában!

A sminktetoválás és a nyár

Nyáron a sminktetoválás nagyobb körültekintést igényel, de ha betartod a szükséges óvintézkedéseket, akkor nem kell lemondanod róla.

Sminktetoválás egészségügyi tényezők

Különböző egészségügyi állapotok és gyógyszerek befolyásolhatják a sminktetoválás eredményét és gyógyulását. Ha bármelyik betegségben szenvedsz vagy gyógyszert szedsz, feltétlenül tájékoztasd a sminktetoválást végző szakembert.

Fájdalom

A sminktetoválás közben a szakszerűen végzett érzéstelenítésnek köszönhetően a fájdalom minimális. A tetoválás folyamata előtt és közben is érzéstelenítünk, krém használatával.

Összefoglalás

A sminktetoválás egy nagyszerű lehetőség, de mielőtt belevágnál, fontos, hogy alaposan tájékozódj. Reméljük, hogy ez a cikk hasznos volt számodra a sminktetoválás megértésében. Ha további kérdéseid vannak, nyugodtan fordulj hozzánk bizalommal!