Individual Beauty Szalon | Szolnok, Kápolna út 12. I. emelet

+36 30 529 3058

Szőrtelenítési módszerek otthon és a kozmetikusnál

Nézzük a pro és kontra érveket!

Lassan itt a jó idő és előkerülnek a szekrényből a rövidebb ruhadarabok, de ezzel előtérbe kerül a szőrtelenítés kérdése is

Lassan itt a jó idő és előkerülnek a szekrényből a rövidebb ruhadarabok, de ezzel előtérbe kerül a szőrtelenítés kérdése is

Bár a férfiak is egyre érdekeltebbé válnak ebben a kérdésben, de a nők testén ez általánosságban jóval nagyobb felületet érint, ráadásul rajtuk nagyobb az ezzel kapcsolatos társadalmi nyomás is, így koncentráljunk most az ő helyzetükre.

Szinte minden nőnek fontos, hogy a rövid ruhák időszakában magabiztosan mehessen utcára, vagy a strandra, annak tudatában, hogy minden testtája sima, puha és teljesen szőrtelen.

Ennek a célnak eléréséért mi nők, akár komoly fájdalmak és bonyolult procedúrák átélésére is hajlamosak vagyunk.

A szőrtelenítésnek ma már rendkívül sok formája elterjedt a köztudatban, és ezek közül a legtöbbet otthoni körülmények között is kipróbálhatjuk. Talán a legtöbben még mindig a borotvát választják a szőrszálak eltűntetéséhez, pedig ez a legkevésbé hosszan tartó megoldás.

A szőrszálak levágása időlegesen gyors és egyszerű megoldást nyújthat, pikkpakk megvan, ha azonnali eredmény kell, azonban így a szőrszálak szinte biztosan hamar újra visszanőnek.

Ráadásul a pengék bőrön való húzgálásával apró hámsérüléseket, de akár komolyabb vágásokat is okozhatunk, így a borotválás semmi esetre sem minősül sem biztonságos, sem pedig praktikus szőrtelenítési módszernek. A gyanta és az epilátor már tartósabb módszereknek bizonyulnak, hiszen ezekkel az eszközökkel a szőrszálakat gyökerestől távolítjuk el.

Az epilátor egyesével tépi ki a szőrszálakat, így a módszer elég fájdalmas, kiváltképp az érzékenyebb bőrfelületeken. A gyantával ezzel szemben egyszerre jóval nagyobb felületen távolíthatjuk el a szőrt, így sokkal gyorsabb és hatékonyabb, ugyanakkor ennek a módszernek is megvannak a maga veszélyei.

Mivel a forró anyag ráragad a bőrre, az legtöbbször megsérti a felső hámréteget. Emellett, ha nem kellő odafigyeléssel vagy szakértelemmel végezzük a folyamatot, komoly égési sérüléseket is szenvedhetünk.

A legtöbb kozmetikában, mint ahogy nálunk is, az Individual Beauty szalonban, végzünk professzionális szőrtelenítést. Több előnye is van annak, ha ezt a feladatot szakemberre bízod, nem pedig magadnak próbálod elvégezni otthoni körülmények között.

Azoknak, akik végleges megoldást keresnek a szőrtelenítésre, remek lehetőség lehet a nálunk is elérhető tartós szőrtelenítés.

Az SHR technológia, amivel mi is dolgozunk, a lézeres és a villanófényes technológiát ötvözi, így nem csak hatékony, de a lehetőségekhez mérten a legkevésbé fájdalmas módszer is.

Nagy előnye, hogy nem csak sötét, de szőke szőrszálakon is hatékonyan működik, néhány alkalom után már el is búcsúzhatunk a nem kívánatos szőrösödéstől akár hosszú évekre vagy örökre.

Bármelyik módját is választod a szőrtelenítésnek, minden esetben legyél nagyon körültekintő és vigyázz a bőrödre! Fontos tudnod, hogy szinte minden módszer hatással van rá, érzékennyé teszi azt egy ideig, így el kell kerülni szőrtelenítés után közvetlenül például a napozást a szoláriumot vagy az irritáló hatást kiváltó kezeléseket.

Ha pedig kérdésed merülne fel, akkor is keress minket bizalommal elérhetőségeinken!